|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zrazy z jelenia z rożna |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 60-70 dag skruszałego mięsa z udźca lub łopatki jelenia
- 20 dag słoniny do owinięcia zrazów
- sól
- pieprz
Nadzienie:
- 8 dag cebuli
- 5 dag masła
- 5 dag czerstwego ciemnego chleba
- 1 żółtko
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Przygotować nadzienie: cebulę obrać, opłukać, pokrajać w bardzo drobną kostkę i poddusić na maśle, ochłodzić, dokładnie wymieszać z utartym chlebem i żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem (gdyby nadzienie było zbyt twarde, dodać białko lub 1 łyżkę śmietany).
Mięso umyć, osączyć z wody, pokrajać w poprzek włókien na 4-6 płatów, rozbić je cienko, posolić, posmarować nadzieniem, zwinąć podłużnie i owinąć cienkimi plasterkami słoniny, przypiąć wykałaczkami. Zrazy nadziać na rożen, wstawić do piekarnika i piec w średnio nagrzanym piekarniku. Pod rożen włożyć blaszkę, aby tłuszcz do niej spływał. Do upieczonych zrazów podać frytki, surówkę z czerwonej kapusty, zieloną sałatę lub cykorię. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 6027 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
błąd ... :) Dodał/a blumenfeld dnia 2008-10-05 12:35:40
No tak, chyba zaszła mała pomyłka podczas dodawania przepisu. Teraz już jest sposób przygotowania.
| pytanie Dodał/a ~Lolka dnia 2008-10-05 11:44:52
A jak to zrobić?????
|
|
|
|