Zuoa selerowa z migdałami i koperkiem . |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: duży seler korzeniowy
1/4 szklanki obranych migdałów
1 mała cebula
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka masła
2 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki śmietany 12 %
|
Opis przygotowania: 1 . Seler obierz , oczyść , umyj , pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Łyżkę migdałów posiekaj . Masło stop na patelni , zeszklij cebulę . Dodaj selera i posiekane migdały , smaż 10 minut . Przypraw do smaku solą i pieprzem . Przełóż do rondelka . Dodaj koperek , zalej bulionem warzywnym , gotuj 15 minut . Dodaj słodką paprykę , pozostałe migdały i śmietanę , wymieszaj . Przypraw . Zupę podawaj gorącą z chlebem lub grzankami . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3724 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |