Zupa brokułowa |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 3 l wywaru z kości
5 ziemniaków
1 brokuł
kawałek selera
1/2 pora
1 marchewka
1 pietruszka
2 łyżki koperku
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
vegeta
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: 1 . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę . Brokuł podziel na różyczki . Por posiekaj . Seler , marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce .
2 . Wywar zagotuj , włóż warzywa , gotuj do miękkości . Mąkę wymieszaj ze śmietaną i niewielką ilością zupy . Wlej do reszty zupy , wsyp koperek , wymieszaj , zagotuj . Przypraw . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 6591 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |