|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa cebulowa I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 3 bardzo duże cebule (150 g),
80 g masła lub 5 - 6 łyżek oleju sojowego,
1 łyżka mąki,
1.5 l wody,
sól i pieprz do smaku,
tłuszcz i czerstwa bułka na grzanki.
|
Opis przygotowania: Na połowie przeznaczonego do zupy tłuszczu zrobić zasmażkę, uważając, by nie przybrała zbyt ciemnego koloru. Jednocześnie w innym naczyniu usmażyć na reszcie tłuszczu oczyszczone i pokrojone cebule. Na gorącą zasmażkę wlać zimną wodę, wrzucić usmażoną cebulę, dodać sól i pieprz, gotować do miękkości. W tym czasie pokroić w kostkę czerstwą bułkę i usmażyć ją, najlepiej na sojowym lub słonecznikowym oleju, robiąc w ten sposób grzanki. Po ugotowaniu można zupę zmiksować. Przed podaniem dodać grzanki. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5158 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|