Zupa cebulowa z tofu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 łyżki oleju
- 4 duże cebule
- 1,5-2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
- 300 g tofu pokrojonego w kostkę
- 3 łyżki sosu sojowego
- 60 g utartego żółtego sera
|
Opis przygotowania: Cebulę udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym. Lekko przestudzić i zmiksować. Dodać tofu i doprowadzić do wrzenia. Zupę porozlewać do miseczek do zapiekania i posypaną żółtym serem zapiec około 20 min. w piekarniku. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: olapiprek |
Przepis czytano już 4744 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |