przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Zupa gulaszowa

Poziom: łatwy
Głosów: 25
Ocena: 3.76
Składniki:
250 g wołowiny,
100 g cebuli,
1 kg ziemniaków,
100 g pomidorów,
50 g papryki,
40 g smalcu,
kminek,
czosnek,
sól,
papryka w proszku.

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu na żółty kolor, dosypać papryki, a następnie obskażyć pokrojone w kostkę mięso. Włożyć wszystko do garnka, dodać posiekany czosnek, pokrojone w kostkę pomidory i paprykę zalać wodą i dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wodą tak, aby wszystko było nią przykryte. Gotować do miękkości.
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 29923 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






zupka gulaszowa
Dodał/a ~roxi dnia 2008-05-03 10:04:33

uważam że przepis jest świetny i bardzo łatwy a przedewszystkim smaczna zupa












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin