Zupa marchewkowa z prażonymi migdałami |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 3-4 miseczki Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg marchewki
1/2 cebuli
mały ząbek czosnku
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
jogurt naturalny lub smietana
płatki migdałowe
|
Opis przygotowania: Cebule i marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodaj marchew i całość przesmaż. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
Zupę zmiksuj, dopraw do smaku i dodaj jogurt lub smietane.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp zupę. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 3856 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |