Zupa pomidorowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - pół pęczka włoszczyzny
- sok pomidorowy z kartonu lub 2 słoiki przecieru pomidorowego z domowej spiżarni
- szklanka śmietanki lub mleka sojowego,
- łyżka oliwy z oliwek
- zielona natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Warzywa obrać, ugotować, a następnie dodać przecier lub sok pomidorowy i śmietankę (lub mleko sojowe) oraz oliwę. Do gotowej zupy dodać ugotowany ryż oraz posypać ją natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: joasia962 |
Przepis czytano już 5245 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |