Zupa rybna na karpiu |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 40 dag tłustej ryby np . halibut
2 głowy karpia
1 marchewka
sok z cytryny
2 l wywaru warzywnego
sól
pieprz
2 liście laurowe
5 ziaren pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
|
Opis przygotowania: 1 . Głowy karpia zalej wywarem , dodaj przyprawy . Gotuj 90 minut . Przecedź . Dodaj pokrojoną marchewkę , gotuj 10 minut . Ryby pokrój , skrop sokiem z cytryny , dodaj do zupy , gotuj 10 minut . Przypraw solą i pieprzem . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 5259 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |