| Zupa rybna z Tilapii | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  50 min.Porcji:  4Głosów: 1Ocena: 1.00
- 5 filetów Tilapii
 - 5 średnich ziemniaków
 - 1 marchewka
 - 1/2 pietruszki
 - kawałek selera
 - 5 cm białej części pory
 - 1 cebula
 - 3 kostki bulionu rybnego Knorra
 - 2 liście laurowe
 - 4 ziela angielskie
 - 2 łyżki usiekanego kopru
 - 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
 - 1 żółtko
 - pieprz mielony biały
 - sól
 - sok z cytryny
 - 1 i 1/2 litra wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka . Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Tilapia to jedna z nowych ryb jakie pojawiły się na naszym rynku . Morska.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 8492 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |