| Zupa z kukurydzą | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 2.50
- kura (ok. 1.5 kg)
 - puszka kukurydzy
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 pomidory
 - 2 papryki chili
 - cukinia
 - 2 marchewki
 - 2 jajka na twardo
 - 0.5 pęczka natki
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 1 - 2 łyżeczki oregano
 - sos tabasco
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kurę zalać 3 l wody, gotować godzinę. Kurę wyjąć, bulion odparować do 1.5 l. Czosnek przecisnąć przez praskę. Chili posiekać. Pomidory obrać, pokroić w niewielką kostkę. Pomidory, koncentrat, czosnek, chili i oregano zmiksować na pastę. Marchewki i cukinię pokroić w krążki. Mięso rozdrobnić. Jajka pociąć w ósemki. Natkę posiekać. Warzywa wrzucić do bulionu, gotować 5 min. Dodać pastę oraz mięso, przyprawić solą i tabasco. Podawać z jajkami i natką.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia meksykańska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7537 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |