przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z mięsa mielonego bd

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 2 cebule
- puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi
- koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki
- 2 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- majeranek
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!!
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 6098 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin