Zupa z serków topionych |
|
Poziom: b. łatwy Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: serki topione / o duzej zawartości tluszczu /
kilka rodzaji np : ementalem , gouda itp . Naturalne bez dodatków .
Bulion drobiowy
ser żółty np gouda 20 dkg
1 łyzeczka masełka
6 łyzek śmietanki
|
Opis przygotowania: Bulion dodać do wody około 0,5 l , dodać serki topione i delikatnie podgrzewać by się rozpuściły ,dodac masełko , śmietanke .Na koniec gdy się rozpuszczą serki dodac ser żółty.
Doprawic sola ,pieprzem świeżo zmielonym .
Grzanki lub zmienianki pokrojone w kosteczkę i ugotowane , natka lub koperek wedle uznania. |
|
|
Przepis został dodany przez: aniesie27 |
Przepis czytano już 3502 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |