|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Gołąbki z kapusty pekińskiej |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
- kapusta pekińska
 - po 100 g marchwi oraz selera pora (tylko białej części)
 - 100 g soczewicy lub drobnej białej fasolki
 - 500 g pomidorów
 - 1 cebula
 - 2 jaja ugotowane na twardo
 - 100 g tartego żółtego sera
 - 250 ml wywaru (może być z kostki)
 - 30 ml oleju
 
 
 |  | Opis przygotowania: Soczewicę lub fasolkę gotować w 750 ml wody, aż do miękkości. Warzywa obierać i pokroić w słupki i cienkie plasterki, dodać do soczewicy i dusić razem jeszcze 10 min. Oddzielić liście kapusty pekińskiej i blanszować przez 5 min. w gorącej wodzie. Usunąć twarde części u nasady liścia. Odcedzić i osuszyć.
 Farsz: wymieszać soczewicę lub fasolkę z tartym żółtym serem. Nałożyć na liście kapusty, zwinąć, tak, jak każde gołąbki. Cebulę posiekać, resztki kapusty pekińskiej (brzydsze liście, twarde końcówki liści) - posiekać. Na dużej patelni, na oleju podsmażyć kapustę i cebulę, kłaść na cebulkę gołąbki, zalać wywarem i dusić razem pod przykryciem ok. 15 min. Po 10 min. dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w cząstki pomidory. Jaja posiekać.
 Podawać gołąbki z ziemniakami, posypane posiekanymi jajami.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 19644 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |