|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż po kasztelańsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dkg ryżu
- 0.5 l wywaru z drobiu
- 50 dkg marchwi
- 100 ml śmietany
- żółtko
- 5 dkg rodzynków
- 15 dkg sera twarogowego
- sól, pieprz i cukier do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do naczynia
|
Opis przygotowania: Ryż opłukać, zalać wywarem, zamieszać, przykryć i ugotować. Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, osoloną wodą, ugotować, wystudzić i zemleć, wymieszać ze śmietaną, żółtkiem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia nałożyć warstwami ryż, przekładając przygotowaną marchewkę. Posypać startym serem i zapiec. |
|
|
Przepis czytano już 8242 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|