|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z królika |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 200 g mięsa z królika, pokrojonego na kawałki
- 600 ml gorącego bulionu z drobiu
- 400 ml kremu z drobiu
- 50 ml madery
- 50 ml śmietanki
- 2 żółtka
- pieprz i sól
- 1 pokrojona w drobną kostkę trufla z puszki
- 2 łyżki oczyszczonych i pociętych na paseczki pieczarek
- 1 mała marchewka, oskrobana i pokrojona jak makaron, uduszona w 1 łyżce masła
|
Opis przygotowania: Mięso królika starannie zmiksować, dodając 100 ml bulionu. Zagrzać razem z kremem drobiowym, przetrzeć przez gęste sito, przelać z powrotem do garnka i dodać resztę bulionu. Zagotować i doprawić maderą. Żółtka rozbełtać ze śmietanką i domieszać do zupy (nie gotować już więcej!), przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę truflę, pieczarki i marchewkę. |
|
|
Przepis czytano już 11070 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|