|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Camembet z ananasem |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 9 Ocena: 4.55 Składniki: - 2 serki camembert
- 4 krążki ananasów z puszki
- kiść drobnych winogron
- 2 żółtka
- tarta bułka wymieszana z mielonymi orzechami włoskimi (pół na pół) do panierowania
- olej
|
Opis przygotowania: Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietanki), panierujemy w tartej bułce z orzechami, smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Na talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu kładziemy krążek ananasa, w jego środek winogrono.
Podajemy gorące. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, średnio-drogie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9369 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|