przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rydze z jajami

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 30 dkg rydzów
- 2 łyżki masła
- 8 jaj
- 3 łyżki mleka
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Rydze oczyścić, umyć, osączyć i osuszyć, pozostawiając ułożone na sicie. Następnie usmażyć rumieniąc z obu stron. Jaja lekko roztrzepać z dodatkiem mleka i wylać na patelnię z zrumienionymi rydzami. Osolić, oprószyć lekko pieprzem i usmażyć mieszając. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4733 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin