przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki lub opieńki na winie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg pieczarek
- 2 - 3 pomidory
- 1 łyżka mąki
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 0.5 szkl. białego, wytrawnego wina
- 2 listki laurowe
- 6 dkg tłuszczu
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pognieść widelcem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek, posypać mąką i lekko zrumienić. Włożyć pomidory, pokruszony listek laurowy, wlać wino, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 8 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać do pieczystego.
Przepis czytano już 6744 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin