| Curry z ziemniaków i szpinaku | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
1/2 kg ziemniaków
 1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 1/2 kg świeżego
 1 pęczek kolendry / zielonej pietruszki
 1 cebula
 3 ząbki czosnku
 30 g masła
 korzeń świeżego imbiru
 1/2 łyżeczki mielonego kminku
 1/2 łyżeczki mielonego curry
 1/2 łyżeczki mielonego kurkumy
 1/2 cytryny
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Obrane ziemniaki gotować 10 min. w osolonej wodzie, pokroić w ćwiartki. Szpinak zostawić do odmrożenia, odsączyć wodę. Ze świeżego szpinaki odkroić ogonki. Do miseczki wsypać przyprawy. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, czosnek i utarty imbir. Dodać przyprawy i podgrzewać ok. 1 min. Dodać ziemniaki.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9190 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |