Bananowiec |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.20 Składniki: - 1 żółtko
- 150 g masła
- 5 bananów
- 1 opakowanie biszkoptów
- 2 galaretki o smaku cytrynowym
- 1 galaretka o smaku pomarańczowym
- 0.5 szkl. cukru pudru
|
Opis przygotowania: Galaretki cytrynowe rozprowadzić w 2 szkl. gorącej wody. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarce a jeden pokroić na plasterki i pozostawić do dekoracji. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem. Połączyć z galaretkami cytrynowymi i bananami. Masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 h. Po zastygnięciu udekorować plasterkami banana. Galaretkę pomarańczową rozprowadzić w jednej szklance gorącej wody. Wystudzić. Tężejącą galaretką zalać bananowiec. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 10915 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |