|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karmelówka I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 łyżka karmelu
- 2 l miodu pszczelego
- 1 torebka cukru wanilinowego
- 1 l wódki czystej 45°
|
Opis przygotowania: Po zmieszaniu wszystkich składników w gąsiorku naczynie szczelnie zamknąć i odstawić na 5 dni, po czym rozlać do butelek. W razie potrzeby przecedzić przez bibułę filtracyjną lub gęste płótno. Wódka ma barwę złocistobrunatną, aromat i smak karmelowy. Pije się ją o temp. 6 - 8°C. |
|
|
Przepis czytano już 5663 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|