|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Śliwowica wyborowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 15 Ocena: 3.66 Składniki: - 1/2 l spirytusu 70%
- 1 kg węgierek śliwek
- 2 szklanki cukru
|
Opis przygotowania: Do gąsiorka wkładamy wymyte i w 3/4 ilości wypestkowane śliwki, resztę wkładamy z pestkami, zasypujemy cukrem, korkujemy gąsiorek i pozostawiamy w ciepłym miejscu do momentu, aż się rozpuści cukier, wlewamy wtedy spirytus i pozostawiamy na 5 tygodni zakorkowany. Następnie po czasie zlewamy płyn, przecedzając przez sito i filtr do kawy. Przelewamy śliwowicę do butelki i odstawiamy na pół roku, śliwki można zjeść. |
|
|
Przepis czytano już 18654 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Sliwowica wyborowa Dodał/a ~R.Z. dnia 2009-01-05 19:51:32
Ten sam komentarz. Zobacz pod "Sliwowica"
|
|
|
|