|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorada faszerowana |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 duża dorada,
- 3 łyżki siekanej zieleniny,w skład której wchodzą, natka pietruszki, estragon, trybula i szczypiorek,
- 1 jajo,
- 1 ząbek czosnku,
- 10 dkg masła,
- 2 szkl. zimnej wody,
- 1 - 2 kostki bulionowe,
- 2 kromki czerstwej bułki paryskiej,
- 1 puszka dowolnej konserwy rybnej lub 15 dkg posiekanych i usmażonych pieczarek,
- sól,
- pieprz i curry do smaku,
- mleko do namoczenia bułki.
|
Opis przygotowania: Bułkę namoczyć w mleku (uprzednio okroić ze skórki), odcisnąć, a następnie wymieszać dokładnie z rozdrobnioną widelcem osączoną konserwą rybną lub z pieczarkami, zieleniną, roztartym czosnkiem, jajem, solą i pieprzem oraz, jeśli lubimy, z przyprawą curry. Doradę lub inną rybę z małą ilością ości sprawić i miejsce po wyjęciu wnętrzności wypełnić przygotowanym farszem. Owinąć szczelnie rybę posmarowaną masłem folią aluminiową. Rozpuścić kostki rosołowe w wodzie, wlać roztwór, do szybkowaru, włożyć doradę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie rybę wyjąć, i po usunięciu folii ułożyć na półmisku. Do gorącego sosu włożyć masło, można też doprawić sos sokiem z cytryny. Polać tym sosem rybę. |
|
Opis / Uwagi: Można podać tę rybę z pieczonymi jednocześni z nią w szybkowarze, owiniętymi każde z osobna jabłkami. Układa się je po jednej stronie półmiska. |
| |
Przepis czytano już 8250 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|