| Szpinakowe racuchy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 15 min.
 Głosów: 2Ocena: 3.00
500 g mrożonego szpinaku
 2 jajka
 gałka muszkatołowa
 3 łyżki mąki pszennej
 200 g dżemu borówkowego
 3-4 łyżki tłuszczu do smażenia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Szpinak rozmrozić i odcedzić. Przełożyć do miski. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać ze szpinakiem i mąką, doprawić gałką muszkatołową. Do wyrobionej masy dodać ubitą pianę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Masę szpinakową nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 2-3 min. z każdej strony. Podawać z dżemem borówkowym.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6585 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |