|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pstrąg pieczony w folii |
|
Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 pstrągi (po 20 dag każdy),
- 4 arkusze folii aluminiowej,
- 2 łyżki masła,
- 4 małe pomidory (bez skórki) pokrojone naćwiartki,
- sól,
- pieprz.
Nadzienie:
- 15 dag pieczarek,
- łyżka masła,
- łyżka soku z cytryny,
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki,
- łyżeczka suszonego estragonu.
|
Opis przygotowania: Pieczarki umyj, osusz i potnij wpłatki. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i usmaż pieczarki na średnim ogniu, aż wyparuje płyn, a pieczarki się zrumienią.
Pstrągi wypatrosz, umyj, osusz oraz natrzyj solą i pieprzem.
Usmażone pieczarki wymieszaj zsokiem zcytryny, natką iestragonem, i tym nadzieniem nafaszeruj pstrągi, spinając je wykałaczkami. Osobno połóż je na posmarowanych masłem arkuszach folii i obsyp wiórkami masła, umieszczając obok po 4 cząstki pomidorów. Folie szczelnie pozawijaj i umieść w piekarniku nagrzanym do 220°C na 25 min.
Podawaj zaraz po upieczeniu, kładąc zawiniątka wprost na talerzach. Najlepszymi dodatkami są tu ziemniaki pieczone oraz surówka lub zielona sałata mieszana. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 13235 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|