|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grzanki z mozzarellą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.80 Składniki: - 1 bagietka (ewentualnie kawiorka)
- mozzarella
- 1 - 2 ząbki czosnku
- pomidory
- zioła prowansalskie lub bazylia
- oregano
- oliwa z oliwek
- zielone lub czarne oliwki
|
Opis przygotowania: Do oliwy z oliwek dodajemy zioła prowansalskie i zmiażdzony czosnek, solimy. Kroimy bagietkę na ukośne kawałki, smarujemy przygotowaną oliwą. Pomidory należy sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki i pokroić w plasterki. kładziemy po plasterku pomidora i sera mozzarella. Na wierzch posypujemy pokrojonymi oliwkami i posypujemy ziołami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy, aż grzanki staną się chrupiące, a ser rozkosznie się rozpuści. Jest to doskonała przystawka do wielu dań, nie tylko włoskich. |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis czytano już 15518 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Dobre! Dodał/a ~Dobre dnia 2007-05-07 14:52:37
Dobre, ale zamiast oliwek, których nienawidzę, proponuję paprykę (zieloną, czerwoną).
|
|
|
|