|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet na słodko z brzoskwiniami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 12 Ocena: 3.33 Składniki: 6 jaj
4 dag masła
2 łyżki wody
sól
5 łyżek śmietany 18%
3 duże brzoskwinie
cukier
|
Opis przygotowania: Brzoskwinie obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Wymieszać ze schłodzoną śmietaną. Posłodzić do smaku. Jajka rozbić, dokładnie ubić trzepaczką dodając wodę i posolić. Smażyć na maśle na wolnym ogniu. Podważyć szerokim nożem od boków, by na dno spłynęła rzadka masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę masła. Gdy omlet się zetnie i spód będzie lekko rumiany, a powierzchnia omletu o konsystencji galaretowatej - omlet jest gotowy. Na środku omletu ułożyć brzoskwinie, złożyć na pół i podawać. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 11295 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|