|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rurki z kremem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1.5 kg mąki
- 2 jajka
- 40 dkg margaryny
- 1 szkl. mleka
- 6 dkg drożdży
- 0.5 l zsiadłego mleka
Krem:
- 2 margaryny
- 1 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1l zsiadłego mleka
|
Opis przygotowania: Z drożdży, mleka,1 łyżki cukru i 4 łyżek mąki zrobić zaczyn. Przesiać mąkę do miski dodać wyrośnięty zaczyn oraz resztę składników, szybko posiekać nożem i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 0.4 cm pociąć na paski o wielkości 3 cm na 15 cm. Nawijać na nasmarowane tłuszczem foremki do rurek, wierzch maczać w rozmąconym jajku następnie w grubym cukrze, piec do zrumienienia w gorącym piekarniku.
Krem: margarynę utrzeć do białości z cukrem, dodawać po łyżce zsiadłe mleko (sam skrzep) ciągle ucierając, nie trzeba dać całego mleka, należy uważać żeby krem się nie rozwarstwił. Gotowym kremem napełnić rurki. |
|
|
Przepis czytano już 6739 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|