Gołąbki jarskie |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - liście kapusty białej
- 8 ziemniaków dużych gotowanych w łupinie
- 8 ziemniaków dużych surowych
- 2 duże cebule
- 15 dkg masła
- 10 dkg grzybów (mogą być pieczarki)
- 2 jaja
- sól, pieprz
- przyprawa magi
|
Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki obrać z łupiny, zetrzeć na średniej tarce. Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Słoninę stopić wraz z cebulą, grzyby zmielić. Wymieszać wszystkie składniki wraz z żółtkami i osobno ubitą pianą. Przyprawić solą, pieprzem, magi.
Zapiekać w piekarniku. Dodatkowo można podawać z sosem grzybowym. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 12366 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |