|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zrazy z kaszy w sosie grzybowym |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 2.00 Składniki: - 25 dkg kaszy jęczmiennej
- cebula
- 10 dkg tłuszczu
- 4 dkg grzybów suszonych
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki tartej bułki
- pół szkl. śmietany
- pieprz
- majeranek
- łyżka mąki pszennej
- 3 jaja
- przyprawa do zup
- czosnek
|
Opis przygotowania: Kaszę jęczmienną ugotować na sypko, ostudzić i zemleć w maszynce razem z cebulą, kilkoma ugotowanymi grzybami i czosnkiem. Do masy dodać jaja, trochę tłuszczu, majeranek, mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę. Dokładnie wyrobić i uformować podłużne zrazy, zrumienić je na tłuszczu, zalać sosem grzybowym i chwilę dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami. |
|
|
Przepis czytano już 9960 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
pytanie Dodał/a ~kicha dnia 2015-01-08 23:11:00
do czego tyle smietany ?
|
|
|
|