|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet ze szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 - 3 jaja
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki margaryny
- łyżeczka masła
- 20 dkg szpinaku
- łyżeczka mąki
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki, sparzyć listki wrzącą wodą, osączyć, posiekać nożem. Przesmażyć krótko na dwóch łyżkach margaryny, dodać mąkę, roztarty czosnek, sól, pieprz, na koniec rozprowadzić łyżką mleka. Jaja rozkłócić z pozostałym mlekiem, posolić i usmażyć omlet. Nałożyć szpinak, złożyć omlet na pół, zsunąć na talerz i polać roztopionym masłem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 6289 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|