przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kurczak z rożna

Poziom: łatwy
Głosów: 31
Ocena: 3.75
Składniki:
- ok. 1.2 kg kurczaka
- łyżeczka soli
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżka mąki
- 2 łyżki oleju

Opis przygotowania:
Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć i natrzeć solą od wewnątrz. Posmarować kurczaka ze wszystkich stron śmietaną wymieszaną z mąką, olejem, solą i ziołami. Udka i skrzydełka związać mocną nitką. Piec na rożnie ok. godziny. Podawać z frytkami lub sałatką ziemniaczaną.
Sposób przygotowania:  Z ogniska
Przepis czytano już 42325 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin