przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Steki z dziczyzny z jabłkami

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 600 g combra z dzika lub jelenia (można użyć schabu karkowego)
- 12 plastrów boczku wędzonego
- 2 cebule
- 2 jabłka
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- świeżo zmielony pieprz
- cynamon
- cukier
- sól

Opis przygotowania:
Mięso obrać z błon, tłuszczu i pokroić na 4 plastry. Zbić je dłonią lub drewnianym tłuczkiem prze folię. Steki smażyć na rozgrzanym oleju po 5 min. na każdej stronie. Po obróceniu posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Jabłka i cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na maśle. Plastry boczku smażyć tak długo, aż będą chrupiące. Usmażone steki podawać z cebulą i jabłkami posypanymi cukrem i cynamonem oraz z plasterkami chrupiącego boczku.
Opis / Uwagi:
Steki wg tego przepisu można również przyrządzić na grillu.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6470 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin