|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Borowiki w czosnku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - małe borowiki 500 g
- 4 ząbki czosnku
- ćwierć szklanki oliwy z oliwek
- ćwierć szklanki soku z cytryny
- sól i pieprz oraz mały pęczek świeżej pietruszki
|
Opis przygotowania: Dokładnie oczyść grzyby i odetnij nóżki. Większe grzyby przetnij na pół. Stale mieszając, smaż przez 3 min. na ostrym ogniu czosnek wraz z grzybami. Wyciśnij sok z cytryny. Dodaj go wraz z solą i pieprzem do grzybów, i smaż przez kolejne 3 min. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną pietruszkę. Podawaj na gorąco lub na zimno.
Podawaj na gorąco lub na zimno, jako dodatek do dania głównego, takiego jak np. zapiekanka z cukinii. Danie można polać sosem mornay (sos beszamelowy lub biały wzbogacony serem parmezan lub grujer) i zapiec. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 8621 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
ochyda Dodał/a ~kasztan dnia 2008-10-11 14:43:30
Zmarnowałem tylko grzyby, niedobre wyszło kwaśne, a smak i aromat grzybów został zdominowany przez cytrynę. Nie ma to jak grzyby na maśle.
|
|
|
|