| Łosoś w sosie rzodkiewkowo-koperkowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- 12 dużych czerwonych rzodkiewek
 - 4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku
 - łyżka świeżo utartego chrzanu
 - 350 ml sosu mousseline
 - 1.5 kg filetów z łososia atlantyckiego
 - 6 dkg (ćwierć kostki) masła
 - łodyżki koperku do przybrania
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Dwie rzodkiewki pokroić w plasterki i pozostawić do dekoracji. Resztę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Starte rzodkiewki dodać do sosu mousseline wraz z chrzanem i koperkiem. Dokładnie wymieszać. Filety smażyć w maśle z obu stron, aż będą prawie miękkie i wtedy lekko osolić. Sos podgrzać w kąpieli wodnej i rozdzielić go na sześć ogrzanych talerzy. Na sosie ułożyć kawałki łososia i udekorować potrawę plasterkami rzodkiewek oraz koperkiem.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9209 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |