Colcannon - ziemniaki inaczej | 
	 | 
		Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.20  Składniki: - 1 kg obranych ziemniaków 
- 8 posiekanych dymek (bez szczypioru) 
- 250 ml mleka 
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła 
- 35 - 40 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty 
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
 
  | 
	Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Do rondelka wlać mleko, dodać cebulę i zagotować. Wlać do ziemniaków i ubić wszystko razem na gładką, puszystą masę. Roztopić masło, dodać do niego kapustę, zamieszać i podgrzać. Dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
	 | 
		| Przepis czytano już 13289 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |