przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Aromatyczna cielęcina z fasolą na szybko

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- średnia posiekana cebula
- pół sporej zielonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę
- zmiażdżony ząbek czosnku
- 25 dkg cielęciny pokrojonej w cienkie plasterki
- łyżeczka chilli
- pół łyżeczki proszku curry (rodzaj wg uznania)
- 100 ml pomidorów z puszki, rozgniecionych widelcem na miazgę
- 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 150 ml czerwonej fasoli z puszki (osączonej z zalewy)

Opis przygotowania:
W litrowym rondlu podgrzać olej, dodać cebulę, paprykę i czosnek. Smażyć około 5 min., aż cebula się zeszkli; wówczas dodać płatki mięsa wraz z przyprawami i smażyć około 3 minut, aż mięso straci różowy kolor. Do mięsa dodać rozgniecione pomidory oraz przecier i - od czasu do czasu mieszając - dusić wszystko jeszcze przez 5 min. Wsypać fasolę, zamieszać i silnie podgrzać, już nie zagotowując. Podawać z ugotowanym wcześniej ryżem.
Opis / Uwagi:
zamiast cielęciny można również użyć młodej wołowiny (polędwica).
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 8703 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin