|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ceviche (ryba z Peru) |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - biała morska ryba - 1/2 kg
- sok z limonki - 100 ml
- chili
- 3 - 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1 cebula
|
Opis przygotowania: Rybę (filet) podzielić palcami na małe kawałki i ułożyć w płaskim naczyniu. Sok z limonki wymieszać z chili w proszku, roztartym czosnkiem, połową łyżeczki soli i pieprzem. Marynatą zalać rybę i wstawić do lodówki na 4 h. Rybę wyjętą z marynaty udekorować pokrojoną w piórka cebulą. |
|
Region: Pozostałe | |
Przepis czytano już 9553 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|