Kopytka w sosie pomidorowo-bazyliowym |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 45 - 70 dkg dojrzałych pomidorów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 10 liści bazylii
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 0.5 szkl. tartego parmezanu
|
Opis przygotowania: Obierać pomidory i grubo pokroić. Podgrzać oliwę na głębokiej patelni. Dodać pomidory razem z sokiem. Dusić 10 - 15 min. od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać bazylię, sól i pieprz. Gotować kopytka wg przepisu. Wyłożyć kluski na patelnię i wymieszać z sosem. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem i natychmiast podawać. |
|
|
Przepis czytano już 7608 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |