| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Klopsiki cielęce w jarzynach |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 40 dkg cielęciny bez kości 
- mleko 
- 6-8 dkg bułki czerstwej 
- jajko 
- 4 dkg masła 
- 10 dkg marchwi, 10 dkg selera,10 dkg pietruszki 
- 5 dkg cebuli 
- natka pietruszki 
- sól 
- pieprz do smaku
 
  |  
	Opis przygotowania: Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z jajkiem, doprawić. Z przygotowanej masy formować okrągłe klopsiki (dwa na porcje), włożyć do wywaru z warzyw pod koniec gotowania. Po ugotowaniu wyjąć, obłożyć warzywami, posypać posiekaną natką pietruszki, położyć po kawałku masła. Podawać z ziemniakami. |  
	 |  
		 |  
		| Przepis czytano już 5813 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |