|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ratafia |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 50 dag śliwek
- 30 dag gruszek
- 30 dag wiśni
- 20 dag malin
- 30 dag cukru
- 0,5 l spirytusu
|
Opis przygotowania: Śliwki bez pestek zasypać cukrem. Gdy puszczą sok, zalać je spirytusem. Słoik przykryć i odstawić. Przez następny tydzień dodawać pozostałe owoce. Owoce można dosłodzić. Po dodaniu ostatnich owoców odczekać 4-6 tygodni. Potem nalewkę zlać lub pozostawić razem z owocami. Owoce można wykorzystać do ciast. |
|
|
Przepis czytano już 6211 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|