|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Młody bób z masłem |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 4Ocena: 3.00
- 500 g zielonego młodego bobu
 - 3 łyżki masła
 - sól
 - pieprz
 
 Ewentualnie:
 - 2 łyżki drobnej tartej bułki
 - 1 ząbek czosnku
 
 
 |  | Opis przygotowania: Świeży bób można zarówno wyłuskać bezpośrednio ze strąków lub też kupić łuskany. Ziarna bobu wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane topionym masłem lub masłem z tartą bułką. Dodatkowo można bób posypać świeżo zmielonym pieprzem, a do topionego masła dodać ząbek posiekanego czosnku. Podobnie postępować ze starszym bobem, ale wtedy gotować go trochę dłużej i przed podaniem wyłuskać ziarna bobu ze skórki.
 Można również przyrządzić sobie pure z gotowanego i przetartego bobu. Dodać do niego odrobinę masła i przyprawy. Takie pure z bobu może być użyte do przyrządzania kanapek lub jako dodatek do drugiego dania.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7391 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |