|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kabaczek duszony |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- 60 dkg młodego kabaczka
 - 5 dkg cebuli
 - 3 ząbki czosnku
 - ostra przyprawa chilli
 - sól
 - 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z bazylią
 - 1/2 łyżki oleju
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kabaczek umyć, obrać, przekrajać na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokrajany kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać do potraw z mięs i ryb.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 10143 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |