|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety z borowików |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg świeżych borowików
- 1 jajko
- 2 cebule
- 2 czerstwe bułki pszenne
- 0.75 szklanki mleka
- olej
- tarta bułka
- sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, pokroić, wrzucić do garnka i dusić z odrobiną wody na małym ogniu przez 30 min. Po tym czasie osączyć i zemleć. Cebulę obrać, posiekać następnie podsmażyć na oleju. Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami lub ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7515 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|