|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorsz po baskijsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 6 dużych kawałków dorsza
- 1 łyżka mąki
- 2 - 3 pomidory
- 1 łyżka sproszkowanej ostrej papryki
- 3 strąki czerwonej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka oliwy
- sól
|
Opis przygotowania: Cząstki dorsza obtoczyć w mące i smażyć na gorącej oliwie. Na inną patelnię wlać resztą oliwę, dodać siekany czosnek, obraną ze skóry, krajaną paprykę i smażyć, podrumienić do złocistego koloru. Dodać pomidory (bez skórki i pestek). Dusić dalej, aż masa nabierze konsystencji piure. Dodać podsmażone kawałki ryby, postawić na słabym ogniu pod przykryciem na 15 min. Osolić przed podaniem. |
|
|
Przepis czytano już 9084 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|