|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Borowiki panierowane |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 50 dkg kapeluszy borowików
- 2 jaja
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki tartej bułki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez ok. 10 min. Odcedzić (wywar można wykorzystać do przyrządzenia zupy), otaczać w mące, oprószyć solą i pieprzem, maczać w roztrzepanych jajach, a następnie otaczać w tartej bułce. Smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, po czym wstawić na chwilę do piekarnika. Podawać ułożone na półmisku, ozdobione listkami sałaty, z surówką. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9837 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|