|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Duszone młode warzywa |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 3Ocena: 3.67
- 3 młode kalarepki z listkami
 - 2 pęczki rzodkiewek z nacią
 - pęczek dymki
 - 3 łyżki masła
 - 1 szkanka bulionu warzywnego
 - 3 łyżki gęstej śmietany
 - pęczek świeżych ziół: koperku, natki pietruszki
 - sól
 - świeżo zmielony pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kalarepki umyć, cienko obrać zostawiając delikatną skórę na wierzchołku i pokroić ją w kostkę. Listki wypłukać i odłożyć. Rzodkiewki umyć i pokroić w ćwiartki. Natkę wypłukać i odłożyć. Dymkę, koperek, natkę pietruszki, listki rzodkiewki i kalarepki posiekać. W garnku rozgrzać masło i obsmażyć w nim kalarepkę i rzodkiewki ok. 5 min. Zalać bulionem, przykryć i dusić kolejne 10 min. Dołożyć posiekane zioła, przyprawić solą i pieprzem do smaku i mieszając jeszcze chwilę pogotować. Przed podaniem zabielić śmietaną.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 8842 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |