|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kabaczek na jarzynkę |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
- dorodny kabaczek
 - 2 duże cebule
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 2 łyżki keczupu
 - 2 ząbki czosnku
 - sól
 - pieprz
 - mielona słodka papryka
 - cukier
 - musztarda
 - olej do smażenia
 
 
 |  | Opis przygotowania: Obrany ze skóry, pozbawiony miąższu kabaczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka, czosnek siekamy.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy kabaczek, często mieszając (powinien się lekko zrumienić).
 Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodajemy koncentrat, keczup, przyprawy, podlewamy 2 łyżkami wody, zagotowujemy, całość łączymy z kabaczkiem i trzymamy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Po 10 min jarzynka jest gotowa.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: niskokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 8064 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |