|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Brokuły gotowane |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  2Głosów: 16Ocena: 3.68
- 2 róże brokułów średniej wielkości
 - sól
 - cukier
 - łyżeczka masła
 
 dodatki na gorąco:
 - masło zrumienione z tartą bułką
 
 dodatki na zimno:
 - 2 łyżeczki oliwy
 - 2 łyżeczki soku z cytryny
 - świeżo zmielony biały pieprz
 - pikantny zimny sos (majonezowy, tatarski, czosnkowy, korniszonowy, pomidorowy lub inny)
 
 
 |  | Opis przygotowania: Opłukane brokuły wkładamy do gorącej wody z dodatkiem soli, cukru i masła, łodyżkami do dołu. Gotujemy przez ok. 20 min (powinny być miękkie, ale nierozgotowane). Podajemy na gorąco: polane masłem zrumienionym z tartą bułką; na zimno: po lekkim przechłodzeniu w wodzie, w której się gotowały, odsączamy na sicie, układamy na półmisku, oprószamy pieprzem, kropimy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą i polewamy pikantnym sosem
 |  |  |  | Opis / Uwagi: niskokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 43128 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | Mniam Dodał/a ~Isia dnia 2009-04-26 12:17:43
 
 Pyszne...świetny przepis ;***
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |